info@mareveld.nl 045 404 1269

Smaakvollespecialiteiten

kwaliteitKEUKEN

De gerechten van onze menukaart komen uit eigen keuken. Niet alleen de befaamde spareribs en het boskonijn, maar bijvoorbeeld ook onze pesto, soepen, sauzen en paté worden volgens eigen recept bereid.

Onze koks zijn nooit uitgeleerd en barsten van de culinaire ideeën, dus zij blijven experimenteren om zo de verrukkelijkste gerechten voor u te kunnen creëren!

Bekijk menu

Bourgondisch genieten van eten

 

Mareveld staat bekend om haar specialiteiten

Onze voorliefde voor ambacht en puur eten komen samen in onze speciale bereidingstechnieken. Om onze gasten en onszelf te blijven verrassen hebben wij onze ambachtelijke keuken uitgebreid met een eigen houtbroodoven, een rijpingskast en een rookkast.

Uit de eigen rookkast van Mareveld komen dagelijks de heerlijkste delicatessen

Rookkast

Roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren, tegenwoordig wordt het voornamelijk gedaan voor de bijzondere smaak. Uit de eigen rookkast van Mareveld komen dagelijks de heerlijkste delicatessen. Producten die een hoofdrol spelen op de menukaart, maar ook ingrediënten voor bijvoorbeeld salades en sausen. Heerlijkheden zoals vis en kip, maar ook kaas en knoflook worden zelf gerookt. De rookkast is een koudroker, het roken gaat dus geleidelijk en kan uren duren.

De rijpingskast bij Mareveld neemt een prominente plek in binnen het restaurant.

Rijpingskast

De rijpingskast bij Mareveld neemt een prominente plek in binnen het restaurant. Prachtige stukken runder steaks hangen dagelijks in de kast te rijpen. Op een groot krijtbord wordt bijgehouden welke stukken steak (met bijbehorend gewicht) nog besteld kunnen worden. Het vlees wordt niet gedroogd, zoals bij dry-aging, maar de Côte à l’os rijpt hier ca. 6 à 8 weken op een constante temperatuur. Na het rijpingsproces is het vlees bijzonder mals en sappig en heerlijk smaakvol.

Vers gebakken brood uit eigen ambachtelijke houtbroodoven.

Houtbroodoven

Regelmatige bezoekers van Mareveld hebben het al gezien, op de plaats waar voorheen het fornuis met daarop de grote ketels bouillon stond, staat nu een ambachtelijke houtbroodoven. Hier wordt het brood van Mareveld vers gebakken. Heerlijk geurend donkerbruin speltbrood met een knapperige korst. Voorlopig alleen het eigen oude vertrouwde recept, met in de toekomst meerdere broodspecialiteiten en ambachtelijke vlaaien van het huis. De variatie in ingrediënten is daarbij ongekend!

 

HandgemaakteProducten

Huisgemaakte robuuste paté

Paté

Het recept van onze huisgemaakte robuuste paté is al jaren een goed bewaard geheim. Heerlijk met rode uienchutney en een goed glas wijn.

Vers gebakken brood uit eigen houtbroodoven

Brood

Ons knapperige en heerlijk geurend donkerbruin speltbrood volgens eigen recept bakken wij in onze authentieke houtbroodoven.

Versbereide soep

Soep

Dagelijks staan onze versbereide soepen zachtjes te pruttelen op het fornuis. Van een hartverwarmende uiensoep tot een romige tomatensoep.

Eet onze bijzonder malse Côte à l’os als familiesteak

Familiesteak

Na het rijpingsproces wordt de bijzonder malse Côte à l’os in mooie tranches geserveerd. Om samen met anderen of in je eentje van te genieten.


Heerlijkgenieten

In ons sfeervolle eetcafé kunt u terecht voor een lunch of diner en op zondagen ook voor een uitgebreid ontbijt. Gewoon borrelen of genieten van een perfect kopje koffie na een lange wandeling, kan uiteraard ook. Voor iedereen die van het bourgondische leven houdt, alleen of met familie en vrienden, biedt Mareveld een heerlijke plek om te vertoeven!

Heerlijkgenieten samen met vrienden of familie in ons eetcafé

Genieten?
Bourgondisch eten, uitgebreid borrelen of genieten van een perfect kopje koffie na een wandeling in de prachtige omgeving!

Meer weten?

Feestje?
Nostalgisch feestvieren met familie en vrienden: spelletjes, een culinair hapje en een drankje.

Meer weten?

Proeven?
Wij organiseren regelmatig bijzondere workshops en proeverijen: van rum, tot whisky en sigaren.

Meer weten?